Heeft u een klant die terugkeert naar zelfstandig wonen vanuit de Wmo?

Verwacht u dat een klant de instelling binnen een half jaar kan verlaten? Dan kunt u via de centrumgemeente met het formulier terugkeer naar zelfstandig wonen Wmo (18-12-2018, pdf, 509 kB) een verklaring voor de klant aanvragen.

Met deze verklaring betaalt de klant voor de laatste zes maanden van zijn of haar verblijf de lage eigen bijdrage bij een ontslagdatum in 2018. Bij een ontslagdatum in 2019 betaalt de klant voor de laatste vier maanden van zijn of haar verblijf de lage eigen bijdrage.

De centrumgemeente levert het formulier via de applicatie Porta aan. Dat kan via Mijn CAK Zakelijk.

Tijdelijke maatregel formulieren Terugkeer Zelfstandig Wonen (TZW)

In verband met het thuiswerken is het vanuit het zorgkantoor toegestaan om vanaf deze week (23-03-2020) de zogenaamde natte handtekening te vervangen door een notitie in de pdf, waaruit blijkt dat het zorgkantoor een akkoord geeft voor de terugkeer naar zelfstandig wonen.

Nadat de beperkende maatregelen in verband met COVID-19 door de overheid worden opgeheven, komt deze tijdelijke maatregel direct weer te vervallen.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.