U heeft problemen met aanleveren

Om de klant op tijd een juiste en volledige factuur te kunnen sturen, is uw aanlevering van zorggegevens van belang.

  • Heeft u inlogproblemen, een uitvalbestand ontvangen of bent u te laat met gegevens aanleveren? Lees dan de antwoorden op onderstaande vragen.
  • Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de CAK Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners via 088 - 711 4888.

Vragen over problemen met aanleveren

Nadat uw bestand met gegevens is verwerkt, ontvangt u altijd een uitvalbestand. In een uitvalbestand staat of de aangeleverde gegevens volledig zijn ingelezen. Bij foutmeldingen moet u zo snel mogelijk actie ondernemen, zodat het CAK snel een juiste en volledige factuur naar de klant kan sturen.

Voor gemeenten: welke actie bij welke uitvalcode?

Bij elke uitvalcode hoort een actie. Wat u moet doen, vindt u in de lijst met H&V-uitvalcodes. Bekijk hier de top-10 meest voorkomende uitvalcodes of de complete lijst met codes voor gemeenten.

Voor zorgaanbieders: welke actie bij welke uitvalcode?

Bij elke uitvalcode hoort een actie. Wat u moet doen, vindt u in de lijst met ZA-uitvalcodes. Bekijk hier de top-10 meest voorkomende uitvalcodes en de complete lijst met codes voor zorgaanbieders.

U kunt een uitvalbestand terugvinden in Mijn CAK Zakelijk onder 'bestanden'. Het bestand staat onder ‘retourbestand’ en kunt u openen met Excel. In het uitvalbestand staat of de gegevens volledig zijn ingelezen. Gegevens die niet geaccepteerd zijn, worden per klant vermeld met daarbij een uitvalcode.

Lees meer over gemeente: welke actie bij welke uitvalcode

U kunt een uitvalbestand terugvinden in Mijn CAK Zakelijk onder 'bestanden'. Het bestand staat onder ‘retourbestand’ en kunt u openen met Excel. In het uitvalbestand staat of de gegevens volledig zijn ingelezen. Gegevens die niet geaccepteerd zijn, worden per klant vermeld met daarbij een uitvalcode.

Lees meer over zorgaanbieder: welke actie bij welke uitvalcode

Kunt u niet inloggen op Mijn CAK Zakelijk? Neem dan contact op met de CAK Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners via 088 - 711 4888 of via servicedesk@hetcak.nl.

Het CAK bekijkt wat het probleem is en stuurt u eventueel nieuwe inloggegevens.

Tijdige, juiste en volledige aanlevering van zorggegevens zorgt ervoor dat de klant in één keer en op tijd een correcte factuur ontvangt. Vanaf 1 januari 2019 heeft u maximaal 28 dagen de tijd om gegevens voor de eigen bijdrage Wmo (uitgezonderd beschermd wonen) bij het CAK aan te leveren. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de klant op tijd, in één keer de juiste factuur ontvangt.

Wanneer u te laat bent met aanleveren, is het van belang dat u uw klanten en het CAK hierover informeert. Neem contact op met de CAK Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners via 088 - 711 4888 of servicedesk@hetcak.nl.

Bij late leveringen int het CAK nog steeds de eigen bijdrage en dragen deze af bij de gemeente. Late aanleveringen worden wel gemonitord en gerapporteerd aan het ministerie van VWS. Het ministerie van VWS heeft de mogelijkheid om interbestuurlijk toezicht in te stellen richting gemeenten die niet aan de aanlevertermijn voldoen.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.