Wat kunt u met de EB app van het CAK?

Met de app Eigen bijdrage Wmo kunt u snel en gemakkelijk de maximale periodebijdrage voor klanten berekenen. U kunt de app downloaden in de appstores. Voer hiervoor binnen de zoekfunctie als zoekterm CAK in.

Antwoord op vragen over de EB app:

In de app zit een rekenprogramma voor de eigen bijdrage Wmo. Met dit rekenprogramma kunt u de maximale periodebijdrage berekenen. U kunt de uitslag van de berekening naar uzelf of naar de klant e-mailen. Daarnaast vindt u in de app de periodekalender. In deze kalender ziet u de start- en einddata van alle vierwekelijkse perioden. Ook kunt u de meest recente folders inzien en heeft u onze contactgegevens bij de hand.

Komt er een nieuwe app voor 2019?

Nee, er komt geen nieuwe app voor het berekenen van de eigen bijdrage in 2019. De hoogte van de eigen bijdrage wordt in 2019 maximaal € 17,50. Dit is een standaardtarief. Daardoor is het berekenen van een indicatie niet nodig. Het eerste kwartaal bijft de huidige app actief. Zo kunt u nog een indicatie voor de hoogte van eigen bijdrage in 2018 geven.

Voor welke platforms is de app beschikbaar?

De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows smartphones en tablets. U kunt de app downloaden via:

Is de EB app Wmo gratis?

De EB app Wmo (Eigen bijdrage app Wet maatschappelijke ondersteuning) wordt gratis aangeboden door het CAK. Wel kan het zijn dat uw provider kosten rekent voor het dataverkeer dat deze applicatie gebruikt. Het CAK aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel gemaakte kosten.

Ik wil een berekening maken waarbij rekening wordt gehouden met de kosten van de zorg. Hoe kan ik dat doen?

Met de EB app Wmo kunt u een berekening maken van de maximale eigen bijdrage per periode. Wilt u een uitgebreide berekening van de eigen bijdrage maken waarbij rekening gehouden wordt met de kosten van de zorg? Dan kunt u gebruik maken van Eigen bijdrage rekenhulp op onze website.

Hoe zit het met de privacy van klanten?

De ingevoerde gegevens worden niet naar het CAK verstuurd of opgeslagen in een database. De laatst ingevoerde gegevens kunnen wel in het geheugen van de smartphone of tablet blijven staan als de app niet juist wordt afgesloten.

Let op

U heeft als gebruiker van de app de mogelijkheid om het resultaat te e-mailen met een e-mail-app. Vanaf dat moment heeft de app geen invloed meer op de data. Stuurt u een berekening via de e-mail, dan adviseren wij om de informatie niet herleidbaar te maken naar een individuele klant.

Heb ik een verbinding met internet nodig om de app te gebruiken?

U heeft in principe alleen een verbinding met internet nodig om de app te downloaden, te updaten en om vanuit de app te e-mailen. Om de app te gebruiken heeft u geen verbinding met het internet nodig.

Wordt de EB app Wmo automatisch bijgewerkt met de laatste parameters?

Het CAK voert zelf periodiek updates uit. Bijvoorbeeld in geval van een wetswijzigingen of indexering van de parameters. Wij adviseren om steeds de laatste update van de CAK app te installeren. Hierdoor beschikt u altijd over de meest up-to-date informatie.

Ik kan de berekening niet e-mailen. Hoe kan dit?

Voor het e-mailen van de berekening moet de e-mailfunctionaliteit op uw mobiele telefoon of tablet zijn geïnstalleerd. Daarnaast is een verbinding met het internet noodzakelijk.

Kan de klant rechten ontlenen aan de berekening via de EB app Wmo?

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Het betreft slechts een indicatie van het bedrag dat de klant gaat betalen. Het daadwerkelijk te betalen bedrag kan hiervan afwijken. Klanten ontvangen een beschikking waarop de maximale periodebijdrage wordt vermeld. Daarna ontvangt de klant de (eerste) factuur met het te betalen bedrag.

Is er een app voor klanten beschikbaar?

Op dit moment is er alleen een app voor ketenpartners. Deze app is vrij te gebruiken door klanten. Er komt voorlopig geen aparte versie voor klanten.

Ik heb een idee om de app te verbeteren. Met wie kan ik contact opnemen?

Heeft u een verbetersuggestie of een vraag over de EB app Wmo? Neem dan contact op met Servicedesk Dataverkeer Ketenpartners van het CAK via servicedesk@hetcak.nl.

Zelf online regelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u verder.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.