Zorg in uw woonland

U heeft recht op de medische zorg volgens de wetten die in uw woonland gelden. U kunt bij het ziekenfonds waar u zich inschrijft, informeren welke behandelingen en medicijnen u vergoed krijgt. Kosten die u in uw woonland maakt, moet u declareren bij uw ziekenfonds in uw woonland. U kunt die kosten niet bij ons declareren.

Hoe regel ik zorg in mijn woonland?

Heeft u van ons het document S1/formulier 121 gekregen? Dan kunt u zich met dit document inschrijven bij het ziekenfonds in uw nieuwe woonland. In de folder bij het document S1/formulier 121 staat welk ziekenfonds (of instantie) dat in uw land is. Als u zich heeft ingeschreven bij het ziekenfonds, krijgen wij daarvan bericht.

Let op: Voor sommige landen regelen wij uw inschrijving direct met het ziekenfonds daar. U hoeft dan zelf niets te doen. U ontvangt daarover een brief van ons.

Tip

Het is handig om eerst informatie op te vragen bij het ziekenfonds in uw nieuwe woonland. Zij kunnen u vertellen of u nog extra documenten of informatie nodig heeft.

Meeverzekeren gezinsleden

Heeft u op het Aanvraagformulier document S1/formulier 121 aangegeven dat u gezinsleden wilt meeverzekeren? Dan ontvangt u voor elk gezinslid een eigen document S1/formulier 121. Die levert u ook in bij het ziekenfonds in uw nieuwe woonland. Het ziekenfonds beoordeelt of u uw gezinsleden kunt meeverzekeren. Dat hangt namelijk af van de regels in uw nieuwe woonland. Het ziekenfonds laat ons weten welke gezinsleden u kunt meeverzekeren.

Verdragsbijdrage

U betaalt voor uzelf en voor uw meeverzekerde gezinsleden een verdragsbijdrage aan ons via uw pensioen of uitkering. De kosten van medische zorg voor u en uw meeverzekerde gezinsleden verrekent uw woonland met Nederland.

Meer informatie?

Lees meer over uw zorgverzekering bij Ik ga verhuizen naar het buitenland

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.