Wat is een verdragsbijdrage?

U betaalt een verdragsbijdrage voor uw gezinsleden van 18 jaar en ouder als u in Nederland werkt en zij in het buitenland (een verdragsland) wonen zonder eigen inkomen. Zij hebben recht op medische zorg in hun woonland op kosten van Nederland. U verzekert uw gezinsleden dan bij het lokale ziekenfonds, maar betaalt daar geen zorgpremie. U betaalt een verdragsbijdrage aan Nederland. Het CAK int deze verdragsbijdrage, die soms ook wel Zvw-bijdrage of buitenlandbijdrage wordt genoemd.
 

Let op

Deze informatie is voor gezinsleden van werknemers. Kijk hier voor informatie over de verdragsbijdrage voor gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden en hun gezinsleden.

Zodra uw gezinsleden bij ons zijn geregistreerd als verdragsgerechtigde krijgt u een beschikking (brief). Daarin staat hoeveel verdragsbijdrage u moet betalen. Na afloop van elk jaar krijgt u een jaarafrekening

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.