Over ons

Wij voeren in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wetten en regelgeving uit binnen het domein zorg en welzijn. Met ons werk leveren wij een bijdrage aan betaalbare en toegankelijke zorg in Nederland. En daar zijn we trots op. Voor 1,5 miljoen burgers in Nederland en in het buitenland zijn wij het gezicht van de overheid.

Dienstverlening met de menselijke maat

Wij vinden dat burgers recht hebben op dienstverlening met de menselijke maat. Dat houdt in: op een manier die op dat moment bij hun situatie past. Geautomatiseerd voor burgers die zelf hun zaken snel en gemakkelijk willen regelen. En met persoonlijke aandacht voor de mensen die dat nodig hebben. Dat doen we door meer tijd en aandacht te geven aan de burgers die dat nodig hebben en door te handelen volgens de bedoeling van de regels. 

Verschillende onderzoeken naar het functioneren van de overheid en uitvoeringsorganisaties hebben laten zien dat een verandering nodig is in de houding van de overheid ten opzichte van de burger. Dit is noodzakelijk om het vertrouwen van burgers in de overheid te herstellen. Daar zetten we ons iedere dag voor in. Samen elke dag beter.

Onze kerntaken

Voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voeren wij de volgende wettelijke kerntaken uit:

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.