Mijn woning staat te koop. Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Staat uw huis te koop? En kunt u hierdoor de eigen bijdrage niet betalen? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. Met deze betalingsregeling krijgt u tijdelijk uitstel van betaling voor een gedeelte van de eigen bijdrage. Wel bouwt u met deze betalingsregeling een schuld op.

Woning te koop: twee mogelijkheden

Als uw woning te koop staat, kunt u een betalingsregeling aanvragen met een formulier. Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. U moet de hoge eigen bijdrage betalen, maar uw woning is nog niet verkocht. U kunt de hoge eigen bijdrage daarom niet volledig betalen. Gebruik in dit geval het formulier Betalingsregeling vanwege verkoop woning (01-01-2017, pdf, 44 kB).
  2. Uw woning staat al lange tijd te koop en telt voor de belasting mee bij uw vermogen in box 3. Gebruik in dit geval het formulier Betalingsregeling vanwege woning in Box 3 (21-12-2018, pdf, 1.421 kB).

Stuur het formulier ingevuld en ondertekend aan ons terug. Vergeet niet alle verplichte bewijsstukken mee te sturen. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een antwoord op uw aanvraag.

Woning verkocht?

U bouwt met deze betalingsregeling een schuld op. Is uw woning verkocht? Dan moet u deze opgebouwde schuld in één keer betalen.

 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.