Zorgverzekering en buitenland

Bijna iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verzekerd voor zorgkosten via de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit stopt meestal als u verhuist naar het buitenland. In sommige situaties hebben u en/of uw gezinsleden in uw nieuwe woonland recht op medische zorg op kosten van Nederland. U valt dan onder de Buitenlandregeling.

Uw situatie

Ik woon in het buitenland met een pensioen of uitkering uit Nederland
Ik werk in Nederland en woon met mijn gezin in het buitenland
Ik woon en werk in Nederland, mijn gezin woont in het buitenland
Ik studeer of loop stage in het buitenland
Ik wil een EHIC aanvragen

Actueel

Werkt u in Nederland en zijn uw gezinsleden in het buitenland verzekerd via het CAK? Dan krijgt u rond 1 april een jaarafrekening voor de verdragsbijdrage voor uw gezinsleden in 2021.

Verdragsbijdrage

In de jaarafrekening staat voor welke gezinsleden u een verdragsbijdrage betaalt, hoeveel maanden u betaalt en wat het eindbedrag is. In de berekening kunt u ook zien wat u al betaald heeft en of u moet bijbetalen of geld terugkrijgt.

Betalen

Moet u nog een bedrag betalen over 2021? Dan heeft u 6 weken de tijd (na de datum op de jaarafrekening) om dit aan ons over te maken.

Meer informatie

Ouders die zijn gedupeerd door de problemen met de kinderopvangtoeslag hoeven schulden bij overheidsinstanties niet meer te betalen. Het kabinet wil dat deze ouders een nieuwe start kunnen maken in hun leven. Het CAK geeft hier ook gehoor aan.
 
Heeft u zich gemeld bij de Belastingdienst Toeslagen als gedupeerde en heeft u schulden voor de verdragsbijdrage? Dan ontvangt u een brief van ons. Daarin leest u hoe het verder gaat.
 
Heeft u in de tussentijd vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.
 

Bekijk veelgestelde vragen over de kinderopvangtoeslag en de verdragsbijdrage

Meer weten over wonen/werken in het buitenland?

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.