Zorgverzekering en buitenland

Bijna iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verzekerd voor zorgkosten via de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit stopt meestal als u verhuist naar het buitenland. In sommige situaties hebben u en/of uw gezinsleden in uw nieuwe woonland recht op medische zorg op kosten van Nederland. U valt dan onder de Buitenlandregeling.

Uw situatie

Ik woon in het buitenland met een pensioen of uitkering uit Nederland
Ik werk in Nederland en woon met mijn gezin in het buitenland
Ik woon en werk in Nederland, mijn gezin woont in het buitenland
Ik studeer of loop stage in het buitenland
Ik wil een EHIC aanvragen

Actueel

Werkt u in Nederland en zijn uw gezinsleden in het buitenland verzekerd via het CAK? Dan ligt begin januari de factuur voor de verdragsbijdrage in 2022 in uw brievenbus.

Betalen

U kunt deze rekening per maand of in één keer betalen. U mag ook wachten tot u de jaarafrekening over 2022 krijgt. Deze eindafrekening versturen wij begin 2023. Houd er rekening mee dat u dan wel in één keer moet betalen en binnen 6 weken.

Meer informatie

Woont u in het buitenland en wilt u zich in Nederland laten vaccineren tegen het coronavirus? Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Lees hierover meer op de website van de Rijksoverheid. Daar staat ook hoe u een afspraak kunt maken voor de coronavaccinatie.
 

Ouders die zijn gedupeerd door de problemen met de kinderopvangtoeslag hoeven schulden bij overheidsinstanties niet meer te betalen. Het kabinet wil dat deze ouders een nieuwe start kunnen maken in hun leven. Het CAK geeft hier ook gehoor aan.
 
Heeft u zich gemeld bij de Belastingdienst Toeslagen als gedupeerde en heeft u schulden voor de verdragsbijdrage? Dan ontvangt u een brief van ons. Daarin leest u hoe het verder gaat.
 
Heeft u in de tussentijd vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.
 

Bekijk veelgestelde vragen over de kinderopvangtoeslag en de verdragsbijdrage

Meer weten over wonen/werken in het buitenland?

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.