Bereken uw eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wlz

Er zijn 2 soorten eigen bijdragen: een lage en een hoge eigen bijdrage.
De eerste 6 maanden betaalt u (meestal) de lage eigen bijdrage. Hoeveel u daarna betaalt, hangt af van uw situatie.

Lees meer over de voorwaarden voor de lage en hoge eigen bijdrage.

Welke gegevens heb ik nodig?

Voor het invullen van het rekenprogramma heeft u een aantal gegevens nodig.

  • Doet u aangifte bij de Belastingdienst? Dan heeft u deze aangifte en de voorlopige of definitieve aanslag van de Belastingdienst van het peiljaar (2 jaar geleden) nodig.
  • Doet u geen aangifte bij de Belastingdienst? Dan heeft u alle jaaropgaven van het peiljaar (2 jaar geleden) nodig van uw werkgever en/of (uitkerings)instanties, zoals de SVB of het UWV.

Tip: Op mijnoverheid.nl (andere website) kunt u het inkomen raadplegen dat de Belastingdienst voor u geregistreerd heeft.

Let op:

  • Het rekenprogramma werkt op dit moment niet goed voor klanten van 18 19 en 20 jaar. Wij bieden u onze excuses aan voor het ongemak. Op uw beschikking staat wel de correcte berekening vermeld.
  • Heeft u een aanpassing van de eigen bijdrage aangevraagd? Dan kunt u het rekenprogramma niet gebruiken om uw eigen bijdrage te berekenen. Bij een aanpassing van de eigen bijdrage gebruiken wij andere cijfers.

Bereken zelf uw eigen bijdrage voor 2017

Eerdere jaren

2016

2015

2014

* Let op!
Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Het betreft slechts een indicatie van het bedrag dat u gaat betalen. Het daadwerkelijk te betalen bedrag kan hiervan afwijken.
U ontvangt een beschikking waarop uw eigen bijdrage wordt vermeld. Daarna ontvangt u uw eerste factuur met het te betalen bedrag.