Stap voor stap naar één betalingsregeling bij de overheid

Vanaf 1 december kunnen mensen met betalingsachterstanden bij DUO, CJIB en CAK (boete onverzekerden Zvw) met deze instanties één betalingsregeling afsluiten. Via deze zogeheten Betalingsregeling Rijk kunnen zij de aflossing van die betalingsachterstanden in één keer regelen.
Het CJIB voert de betalingsregeling van het Rijk uit. Er wordt rekening gehouden met de betaalmogelijkheden van de burger. En als het nodig is, kan ook een aflossingspauze (pauzeknop) worden afgesproken.
 
Vanaf 1 december kan de Betalingsregeling Rijk worden afgesloten bij het CJIB voor betaalachterstanden bij DUO, het CJIB en voor de bestuurlijke boete onverzekerden van het CAK, in plaats dat deze direct worden doorgestuurd naar de deurwaarder. Vanaf volgend jaar wordt de regeling met meer overheidsinstanties stapsgewijs uitgebreid.

Tip

Heeft u moeite met op tijd betalen van rekeningen? Neem dan altijd contact met ons op. Wij helpen u graag en zoeken samen naar een oplossing. Zo kunt u geldzaken op orde krijgen en (beginnende) schulden voorkomen.

Wilt u gebruik maken van de Betalingsregeling Rijk voor de bestuurlijke boete onverzekerden Zvw? Neem dan contact op met het CJIB.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.