Waar moet ik op letten bij het declareren?

Declareer uw zorgnota's zoveel mogelijk in het jaar dat u de zorg heeft ontvangen.

U kunt tot uiterlijk 2 hele kalenderjaren nadat u de zorg heeft ontvangen, uw declaratie bij ons indienen. Heeft u bijvoorbeeld zorg gekregen in mei 2019, dan mag u deze tot en met 31 december 2021 declareren. Daarna vervalt uw recht op vergoeding.

Vermeld altijd uw zaaknummer

Uw huishouden heeft van ons een ‘zaaknummer’ gekregen. Onder dit zaaknummer registreren wij alle correspondentie met een huishouden. Dit zaaknummer staat op naam van de oudste gemoedsbezwaarde binnen uw huishouden. U vindt uw zaaknummer op alle declaratiesformulieren en brieven van ons. Het is belangrijk dat u in alle brieven, e-mails of declaraties altijd uw zaaknummer vermeldt. Dan kunnen wij uw post sneller behandelen.

Declareer ziekenhuisnota’s tijdig

Rekeningen van ziekenhuizen zijn meestal een DBC-nota of DOT-nota. Een DOT is een ‘DBC Op weg naar Transparantie’. De grondslag voor de beoordeling van een DBC-nota of een DOT-nota is het jaar waarin de DBC of de DOT geopend is. Dat kan veel eerder zijn dan de datum van de operatie of de factuurdatum. Bij ziekenhuiszorg kan het zelfs gebeuren dat u pas 2 jaar later een nota ontvangt voor een DBC (of DOT) die 2 jaar eerder is geopend. Die nota moet u dan indienen vóór 31 december van het jaar waarin u de nota ontvangt.
 

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.