Waar moet ik op letten bij het declareren?

Declareer uw zorgnota's zoveel mogelijk in het jaar dat u de zorg heeft ontvangen.

Tot wanneer kunt u uw declaratie indienen? Dit kan tot uiterlijk 2 hele kalenderjaren nadat u de zorg heeft ontvangen. Heeft u bijvoorbeeld zorg gekregen in mei 2020? Dan mag u deze tot en met 31 december 2022 declareren. Daarna heeft u geen recht meer op vergoeding.

Vermeld altijd uw zaaknummer

Uw huishouden heeft van ons een ‘zaaknummer’ gekregen. Onder dit zaaknummer registreren wij alle correspondentie met een huishouden. Dit zaaknummer staat op naam van de oudste gemoedsbezwaarde binnen uw huishouden. U vindt uw zaaknummer op alle declaratiesformulieren en brieven van ons. Het is belangrijk dat u in alle brieven, e-mails of declaraties altijd uw zaaknummer vermeldt. Dan kunnen wij uw post sneller behandelen.

Declareer ziekenhuisnota’s op tijd

Rekeningen van ziekenhuizen zijn meestal een DBC-nota of DOT-nota. Dit zijn codes die ziekenhuizen aan hun zorg koppelen. Waar moet u op letten als u zo’n nota declareert? Het gaat er dan om in welk jaar de DBC of DOT ‘geopend’ is. Dat kan namelijk veel eerder zijn dan de datum van de operatie, of van de factuur.

Let daarom bij het declareren van ziekenhuiszorg extra goed op. Soms ontvangt u pas 2 jaar na het openen van een DBC of DBT een nota hierover. Die nota moet u dan wel indienen vóór 31 december van het jaar waarin u de nota ontvangt.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.