Invoering Wmo abonnementstarief: keten gestart met testen

Vanaf 1 oktober kunnen gemeenten samen met hun softwareleveranciers het versturen van i Eigen bijdrage-(iEb)-berichten testen. Het testen van de start- en stopberichten vormt een belangrijke stap op weg naar de invoering  van het abonnementstarief Wmo.

Met de invoering van het abonnementstarief Wmo in 2020 verandert de manier waarop gemeenten gegevens aanleveren. Gemeenten  doen dit vanaf volgend jaar via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGk).

Wat kan er worden getest?

Vanaf 1 oktober kunnen gemeenten het versturen van iEb-berichten testen. Deze testen vinden plaats op de ketentestomgeving van het GGk. Het GGk ontvangt de start- en stopberichten (401 t/m 404) en stuurt deze door naar het CAK. Hier worden ze verwerkt, waarna een retourbericht (402/404) volgt. Dat wordt via het GGk naar de gemeente gestuurd.

Wilt u als gemeente de iEb-berichten testen op de ketentestomgeving? Richt dan op het GGk-beheerdersportaal alvast de nieuwe berichtenstroom in. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Inlichtingenbureau.

Waar wordt nog aan gewerkt?

Als CAK zijn we nog bezig met het testen van de foutafhandeling. Wij verwachten dit snel af te ronden. De verwerking van het intrekken van start- of stopberichten verwachten we 14 oktober op te leveren. Zodra hier nieuws over is, melden we dit via onze website. 

Vragen

Heeft u problemen met het testen van de iEb-berichten? Dan kunt u dit melden via wmoservicedesk@hetcak.nl.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.