Aanleveren gemeentelijk tarief en minimabeleid voor 2021

Vanaf 1 januari 2020 betaalt iedereen die hulp en ondersteuning krijgt vanuit de Wmo een eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand. Gemeenten bepalen zelf of zij het gemeentelijk tarief en/of minimabeleid toepassen.

Gemeenten kunnen bepalen dat alle Wmo-klanten in hun gemeente minder betalen. Dit noemen we het gemeentelijk tarief. Gemeenten kunnen ook minimabeleid toepassen; Wmo-klanten onder een bepaalde inkomensgrens betalen dan geen eigen bijdrage. 

Past u het gemeentelijk tarief en/of minimabeleid toe? Geef dit tussen 2 en 30 november 2020 aan ons door.

Aanleveren gemeentelijk tarief

Het gemeentelijk tarief levert u in Mijn CAK Zakelijk aan onder het tabblad ‘Wmo in 2020’ onder ‘gemeentelijk tarief opgeven’.

Bevestiging hanteren landelijk tarief

Als u géén gemeentelijk tarief opgeeft in Mijn CAK Zakelijk, dan gaan wij ervan uit dat uw gemeente het landelijke tarief van € 19,- per maand hanteert. In dit geval ontvangen wij hiervan graag een bevestiging per mail.

Aanleveren inkomensgrenzen voor minimabeleid

De inkomensgrenzen voor minimabeleid levert u aan in Mijn CAK Zakelijk onder het tabblad ‘Wmo in 2020’ onder ‘minimabeleid invoeren’.

Let op

  • Lever bruto jaarbedragen aan.
  • De door u aangeleverde beleidsparameters zijn geldig voor het gehele (kalender)jaar en kunnen niet met terugwerkende kracht worden aangepast.

Bevestiging geen minimabeleid

Als u géén inkomensgrenzen opgeeft in Mijn CAK Zakelijk, dan gaan wij ervan uit dat uw gemeente geen minimabeleid toepast. In dit geval ontvangen wij hiervan graag een bevestiging per mail.

Controleren gebruikers Mijn CAK Zakelijk

Om het gemeentelijk tarief en/of minimabeleid aan te leveren heeft u een Mijn CAK Zakelijk account nodig. Heeft u al een account? Wij vragen u vriendelijk om te controleren of de juiste medewerkers binnen uw gemeente toegang hebben tot Mijn CAK Zakelijk voor de betreffende applicaties.

Heeft u nog geen Mijn CAK Zakelijk?

Om toegang te krijgen tot Mijn CAK Zakelijk kunt u zich aanmelden via het aanvraagformulier. Stuur het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier naar wmoservicedesk@hetcak.nl. Wij verwerken uw aanvraag binnen 5 werkdagen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de Wmo servicedesk via 088 - 711 4888 of mail naar wmoservicedesk@hetcak.nl.

Waar zoekt u naar?

Tip: vul één of twee woorden in voor het beste resultaat.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.