GGZ-instellingen
Nieuws: GGZ verleend in 2022: ook nog in 2023 declareren
GGZ zorgverleners kunnen zorg die ze in 2022 hebben verleend uiterlijk tot en met 31 december 2023 declareren. Dit geldt zowel de regeling Onverzekerbare Vreemdelingen (OVV) als de Subsidieregeling voor medisch noodzakelijk zorg aan Onverzekerden (SOV).
Voordat u een vergoeding aanvraagt, heeft u een contract met ons nodig
Wilt u een vergoeding aanvragen voor GGZ-zorg die u heeft verleend aan een onverzekerbare vreemdeling? Dat kan alleen als u als GGZ-instelling een contract met ons heeft afgesloten. Wij sluiten alleen contracten met GGZ-instellingen waar onverzekerbare vreemdelingen zorg krijgen. Lees meer over het afsluiten van een contract.
Kosten declareren
Vraag de vergoeding aan met het declaratieformulier zorgverleners (pdf, 512 kB) (11-05-2022). Doe dit binnen 12 maanden na de zorgdatum.
Let op
Wij sluiten alleen contracten met instellingen. Levert u als zelfstandig zorgverlener Wlz- of GGZ-zorg? Dan kunt u met ons geen contract afsluiten. Daarom kunt u ook geen zorg bij ons declareren.
Wat verandert er vanaf 1 januari 2022?
- U declareert behandelingen vanaf 1 januari per zorgprestatie en niet meer per DBC.
- Lopende DBC's sluit u af vóór 1 januari 2022.
- Het indienen van een declaratie bij het CAK verandert niet.
Lopende DBC’s sluit u af voor het nieuwe jaar
Door de nieuwe werkwijze sluit u de nog lopende DBCs af vóór 1 januari 2022. Heeft u zorg verleend aan een onverzekerde patiënt? Dan kunt u deze bij ons declareren op de manier die u gewend bent. Zorg ná 1 januari 2022 declareert u op de nieuwe manier, via het zorgprestatiemodel.
Indienen van een zorgdeclaratie bij het CAK blijft hetzelfde
Declareren van zorgkosten voor het behandelen van een onverzekerde patiënt blijft bij ons hetzelfde. U heeft na de zorgdatum 1 jaar de tijd om de kosten bij het CAK te declareren. Hieraan verandert niets.
Meer weten over het Zorgprestatiemodel?
Kijk op www.zorgprestatiemodel.nl of neem contact op met uw branchevereniging.