HET VERHAAL VAN PATRICK

Patrick Maas, Wmo-specialist bij gemeente Heerenveen

Het CAK organiseert regelmatig webinars over de eigen bijdrage voor Wmo-consulenten van gemeenten. Patrick Maas, van de gemeente Heerenveen, is er enthousiast over: “Het is een goed instrument om alle kennis over de berekening van de eigen bijdrage te verversen en nieuwe informatie op te doen. Daarmee kun je tijdens het keukentafelgesprek en tijdens ander klantcontact je voordeel doen.”

Patrick volgde het webinar samen met de collega’s van het back-office Wmo. “Het was een helder verhaal in een relatief korte tijd van een half uur. We weten natuurlijk over het bestaan van het CAK en de eigen bijdrage, maar nieuw was bijvoorbeeld de uitleg over de termijnen die aan de eigen bijdrage zijn gekoppeld. Kortom, waarom een client pas na drie maanden een eerste factuur krijgt. Hoe eerder je een client daarover kunt voorlichten, hoe beter uiteraard.”

Ik raad deze webinar iedereen aan; het is prakijkgericht en interactief.

“Ik raad deze webinar iedereen aan, want ik gebruik de uitleg over de termijnen nu tijdens mijn keukentafelgesprekken en ander klantcontact. De webinar is ook geen lang eenzijdig betoog, maar heel praktijkgericht en interactief. Tussendoor kun je ook gewoon vragen stellen. Het is echt een prettige vorm van informatievoorziening.”

Ook een webinar volgen? Meld jezelf dan nu aan.

Tips die ik wil meegeven

  • 1Maak tijd voor deze praktijkgerichte webinar over de eigen bijdrage. Het is een mooie kans om met elkaar de informatie te verversen.
  • 2Neem de kans om deel te nemen ook serieus. Het is onze taak als Wmo-specialisten om inwoners zo goed mogelijk voor te lichten. Zeker ook als het gaat om financiën.
  • 3Volg deze webinar het liefst met de hele afdeling. Dan heb je gezamenlijk weer dezelfde basiskennis en het is prettig om er daarna over na te kunnen praten.
  • 4Luister vooral. Je kunt de webinar zo vaak als je wilt nog terugkijken. Bovendien kun je de nuttige tips uit het webinar achteraf ook nog downloaden.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.