Karin van der Heijden, zorgadministratieconsulent GGZ Rivierduinen

Zorgadministratieconsulent Karin van der Heijden krijgt binnen GGZ Rivierduinen geregeld vragen over de eigen bijdrage. Bijvoorbeeld van een collega die voor een cliënt wil weten wat de eigen bijdrage is voor deelname aan de dagbesteding. Of van een cliënt zelf die de hoogte van de beschikking niet snapt. Van een van haar collega’s, een Wmo-financieringsstroomspecialist, kreeg ze de tip om de e-learning van het CAK over de eigen bijdrage te volgen. “Een goed advies; ik heb de module zelfs met een 9 beoordeeld.".

Het kostte me allereerst niet veel tijd om de module te doorlopen, binnen een kwartier was ik klaar. Hoewel ik al een en ander over de Wmo wist, heb ik ook veel nieuwe kennis opgedaan. Vooral over de verschillen tussen de gemeentes qua berekening. Fijn vond ik de helderheid van de uitleg. Het CAK geeft in de e-learning veel voorbeelden en ook doorklikmogelijkheden als je meer wilt weten.

Ik heb de e-learning van het CAK over de eigen bijdrage zelfs met een 9 beoordeeld.

De opgedane kennis heb ik meegenomen in mijn gesprekken met collega’s en cliënten. Ik denk dat ik nu nog beter vragen kan beantwoorden. Ook heb ik instructies geschreven voor onze activiteitenbegeleiders, zodat ze precies weten wat ze moeten registreren in het belang van de cliënt. Overigens verwijs ik collega’s, zoals de begeleiders, zelf ook naar de e-learning. Het is voor iedereen nuttig om deze kennis op te doen.

Tips die ik wil meegeven

  • 1Ik raad iedereen aan om de e-learning eens te doen. Het kost je niet veel tijd en de informatieoverdracht aan cliënten of collega’s zal daarna nog beter zijn.
  • 2Voorbereiding of enige kennis over de eigen bijdrage is niet nodig, dus laat je niet weerhouden. Na de e-learning begrijp je precies hoe de Wmo in elkaar steekt.
  • 3De e-learning is voor verschillende functies uit de organisatie interessant: zowel voor medewerkers die rechtstreeks contact hebben met cliënten als voor de medewerkers die bijvoorbeeld factureren.
  • 4Ik denk dat het goed is om de e-learning eens in de tijd opnieuw te doorlopen. Om de kennis weer even op te frissen of specifiek op onderwerpen door te klikken. Hoe meer je weet, hoe beter je de cliënt kunt informeren. En daar doen we het allemaal voor.

De website van het CAK maakt gebruik van cookies.


Wij kunnen u dan zo goed mogelijk helpen. Het accepteren van cookies zorgt ervoor dat deze website goed werkt en dat wij onze website steeds kunnen verbeteren.
Uiteraard zorgen wij goed voor uw privacy.